top of page
  • Ουρανία Κάππου

10 ταινίες για να δείτε με τα παιδιά σας στην καραντίνα

Κλειστήκαμε όλοι στα σπίτια. Πόρτες ερμητικά κλειστές. Μας σώζει πού και πού καμιά μετακίνηση 6, έτσι για να ξελαμπικάρουμε λίγο. Όχι ότι ξαφνικά γίναμε αθλητικοί τύποι και κάνουμε τζόκινγκ με τα κολάν μας. Αλλά ένα περπατηματάκι το χρειαζόμαστε. Και τον σκύλο βόλτα, όσοι τυχεροί κατέχουμε έναν.


Κι είναι κι αυτοί οι δύσμοιροι οι γονείς, που ξαφνικά βρέθηκαν με τα παιδιά ολημερίς κι ολονυχτίς μέσα στο σπίτι και δεν ξέρουν τι να τα κάνουν, πώς να τα διαχειριστούν. Είτε θέλετε είτε όχι, θα περάσετε πολλές ώρες μαζί. Και καλό είναι οι ώρες αυτές, όσο γίνεται, να είναι αποδοτικές. Ας ρίξουμε, λοιπόν, μια ματιά σε 10 ταινίες που μπορείτε να δείτε όλοι μαζί!

1. Η ζωή είναι ωραία (1997)

O Roberto Benini, με χιούμορ και απέραντη αγάπη, προσπαθεί να προστατεύσει τον γιο του απ' όσα διαδραματίζονται σ' ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης, ικανά να τραυματίσουν την ψυχή του μικρού. Μια ταινία για ένα θέμα τόσο λυπηρό, το οποίο σκιαγραφείται, όμως, με έναν τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να το αντικρίσουν τα παιδικά μάτια.

2. Toy Story 4 (2019)

Τα αγαπημένα μας παιχνίδια επέστρεψαν με μία νέα αστεία περιπέτεια που απολαμβάνουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι.3. Marley & me (2008)


Αυτός ο τόσο αγαπητός μα παράλληλα και τόσο ζωηρός σκύλος φέρνει τα πάνω κάτω. Αν έχετε σκύλο σίγουρα θα ταυτιστείτε λιγάκι παραπάνω, αλλά και να μην έχετε, σίγουρα θα περάσετε ευχάριστα όλοι μαζί ανακαλύπτοντας τα κατορθώματα του Marley.4. Mamma mia (2008)


Λίγο τραγούδι, λίγη θάλασσα κι εικόνες από ελληνικό καλοκαίρι μπορούν να κάνουν την προσπάθεια να σας ανεβάσουν λίγο τη διάθεση. Με το φετινό καλοκαίρι ουδείς γνωρίζει τι θα συμβεί, αλλά μέχρι να μάθουμε μπορούμε να μεταφερθούμε νοερά σε μια παραλία.5. Hugo (2011)


Ο Hugo μας ταξιδεύει στο Παρίσι του 1930 και μας δίνει την ευκαιρία να ζήσουμε μαζί του μια περιπέτεια, ψάχνοντας για το παρελθόν του.6. Coco (2017)


Ο Miguel και η κιθάρα του μας ταξιδεύουν στο Μεξικό. Ζούμε μαζί του μια περιπέτεια εξερεύνησης του παρελθόντος και συνειδητοποίησης του παρόντος. Τρυφερό και συγκινητικό μέχρι το τέλος για να μας κρατήσει συντροφιά ένα βράδυ καραντίνας.7. Spirited away (2001)


Μπορεί να είναι μια ταινία κινουμένων σχεδίων, μα κάθε άλλο παρά κλασική παιδική ταινία είναι. Η Chihiro βρίσκεται ξαφνικά σε έναν καινούριο μαγικό κόσμο με περίεργα πλάσματα, πνεύματα και θεούς. Θα καταφέρει τελικά να επιστρέψει στον κανονικό κόσμο;8. Η ζωή του Πι (2012)


Ο Πι αφηγείται μια συναρπαστική ιστορία από τα παιδικά του χρόνια. Ως ο μοναδικός επιζών ενός ναυαγίου διασχίζει τον ωκεανό για μέρες πάνω σε μια βάρκα με μοναδική συνεπιβάτιδα μια άγρια τίγρη. Ταξιδεύουμε κι εμείς μαζί του και μαγευόμαστε απ' τις εικόνες που βλέπουμε.9. Μια νύχτα στο μουσείο (2006)


Η παιδική φαντασία θα μπορούσε σίγουρα να τρυπώσει ένα βράδυ σ' ένα μουσείο και να ζωντανέψει τα εκθέματα. Τρυπώνουμε κι εμείς μαζί για να δούμε τι συμβαίνει μια νύχτα στο μουσείο όταν κλείνουν τα φώτα κι ο κόσμος φεύγει.10. Wall-e (2008)


Η Γη είναι πλέον ένας πλανήτης ακατάλληλος για ζωή, γεμάτος σκουπίδια. Όλοι οι άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε διαστημικούς σταθμούς. Ο Wall-e , ένα ρομπότ, έχει παραμείνει εκεί και μαζεύει τα σκουπίδια. Μαζί του εξερευνούμε το πιθανό μέλλον της ανθρωπότητας μέσα από μια ταινία γεμάτη συμβολισμούς και μηνύματα.Βάλτε τις καλές σας πιτζάμες, πάρτε θέση στον καναπέ και απολαύστε όλοι μαζί μια ταινία. Άλλες είναι για μικρότερα παιδιά, άλλες για μεγαλύτερα. Αναζητήστε αυτή που ταιριάζει στα δικά σας. Αν είναι πολύ μικρά, προσχολικής ηλικίας, προτιμήστε καλύτερα κανένα επεισόδιο από κάποια παιδική σειρά -που να απευθύνεται στην ηλικία τους φυσικά.


Με υπομονή -και με λίγη γκρίνια παραπάνω- θα περάσει κι αυτό!  Συντάκτρια: Ουρανία Κάππουbottom of page