top of page
  • Ουρανία Κάππου

Ταξιδεύοντας μ' ένα βιβλίο | 6 παιδικά βιβλία για όλα τα γούσταΈνα βιβλίο είναι αναμφισβήτητα καλύτερη συντροφιά από την τηλεόραση και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Συχνά τα τελευταία είναι ελκυστικότερα και αποτελούν την εύκολη λύση, μιας κι ένα βιβλίο θέλει περισσότερη προσοχή και αφοσίωση.


Ένα παιδί, όμως, αξίζει ν' αφοσιωθεί και ν' αγαπήσει την ανάγνωση.

Τα ωφέλη πολλά και δε χρειάζεται να τ' αναλύσουμε εδώ. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να προτείνουμε μερικά βιβλία για διαφορετικές ηλικίες και γούστα, ώστε να δώσετε την ευκαιρία στα παιδιά σας να ταξιδέψουν. Είτε στην άλλη άκρη του κόσμου με κάθε λογής ανθρώπους είτε παρέα με ζώα είτε να χαθούν στον κόσμο των πειραμάτων είτε να συνοδεύσουν μικρούς ήρωες στις περιπέτειές τους.


1. Τα παιδιά του κόσμου | Moira Butterfield | Εκδόσεις Ψυχογιός

Από τα πρωινά γεύµατα µέχρι τα γενέθλια, από τα γλυκά µέχρι τα ρούχα, από τον λόξιγκα µέχρι τα αντίο, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πεις και να κάνεις πράγµατα στις διάφορες χώρες του κόσµου. Αυτό το ξεχωριστό βιβλίο γιορτάζει τα έθιµα και τις παραδόσεις πολλών χωρών, µε τους καλύτερους ξεναγούς… Τα παιδιά του κόσμου.
2. Το άπειρο και εγώ | Kate Hosford | Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Τι μέγεθος έχει το σύμπαν;

Πόσα σημεία μπορούν να υπάρξουν σε μια γραμμή;

Μπορεί η αγάπη για κάποιον να διαρκέσει για πάντα;

Πόσοι τρόποι υπάρχουν να φανταστεί κανείς το άπειρο;

Η προσωπική αίσθηση του άπειρου, όπως τη συλλαμβάνει το μυαλό ενός μικρού παιδιού, σε ένα ταξίδι που διευρύνει το μυαλό και την καρδιά.3. Μικροί επιστήμονες 1 + 2 | Μαριλίζα Ποντικού - Λιγνού | Εκδόσεις Καστανιώτη

Μπορώ να εφεύρω έναν τρόπο να εξαφανίζω χρώματα;

Υπάρχει τρόπος να σκαρφαλώσει το νερό αντί να πέσει κάτω;

Γίνεται να εκτοξεύσω πύραυλο μέσα στο σπίτι;

Πώς μπορώ να κατασκευάσω ένα ρομπότ που χορεύει;

Πού πηγαίνει ο ζεστός και ο κρύος αέρας;

Τι συμβαίνει με τα κινούμενα σχέδια;

Παίξτε δημιουργικά κάνοντας STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) με το παιδί σας με εύκολο τρόπο. Πειράματα, κατασκευές και τρόποι ώστε να εξασκήσετε στο παιδί σας τις δεξιότητες του 21ου αιώνα.


4. Φτου κι απ' την αρχή | Παρασκευή Λουκά | Εκδόσεις iWrite

Όταν ανησυχείς αν κάνεις καινούργιους φίλους, όταν πρέπει να αλλάξεις σχολείο, όταν πρέπει να

μετακομίσεις σε νέα πόλη,..Τέτοιες στιγμές αισθάνεσαι μόνος. Αυτές τις στιγμές είναι που πρέπει να

κοιτάξεις μέσα σου να βρεις τη δύναμη και το θάρρος και να συνεχίσεις, γιατί μπορείς!
5. Δύο αρκούδες | Patricia Hegarty | Εκδόσεις Τζιαμπίρης Πυραμίδα

Τι θα συμβεί όταν δύο διαφορετικές αρκούδες, από δύο διαφορετικούς κόσμους, ξεκινήσουν ένα άγνωστο ταξίδι προς το άγνωστο; Άραγε, έχει σημασία η διαφορά στο χρώμα τους;

Το υπέροχο αυτό βιβλίο θα αγαπηθεί από μικρούς αλλά και μεγάλους αναγνώστες και θα ζεστάνει τις καρδιές τους!
6. Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο | Αντώνης Παπαθεοδούλου | Εκδόσεις Πατάκη

Δρόμοι και πλατείες, ντροπαλά αγάλματα, παραμυθόδεντρα και σιντριβάνια που χορεύουν. Αυτή η πόλη τα έχει όλα και τους χωράει όλους... εκτός από αυτόν... τον Πόλεμο.

Ακολουθήστε μας σε μια ξενάγηση στην πόλη που έδιωξε τον Πόλεμο, στην πόλη που πρέπει να χτίσουμε κάποτε όλοι μέσα στο κεφάλι μας…Δώστε στα παιδιά επιλογές και τη δυνατότητα να βρουν το βιβλίο αυτό που τους ταιριάζει, ώστε να ταξιδέψουν εκεί ακριβώς που θέλουν. Η φιλαναγνωσία καλό είναι να καλλιεργείται από μικρή ηλικία. Έτσι κι ένα παιδί αγαπήσει τα βιβλία, έπειτα δε θα τα αποχωρίζεται με τίποτα. Καλή ανάγνωση και καλά ταξίδια...Συντάκτρια: Ουρανία Κάππου

bottom of page